Handbagage Regels 2024

Handbagage niet inbegrepen?

Goedkope vliegtickets zonder handbagage: regels van Ryanair, Wizzair, Easyjet en meer.

Als je een frequente reiziger bent, ben je vast bekend met de uitdaging van het kiezen van de juiste luchtvaartmaatschappij. Vooral als het gaat om handbagage. Want laten we eerlijk zijn, niemand wil meer betalen dan nodig is, toch?

In deze blog duiken we in de luchtvaartmaatschappijen waar je standaard alleen een kleine rugzak mag meenemen en geven we je de gemiddelde tarieven voor extra handbagage of ingecheckte bagage. Zo kun jij goed voorbereid op reis!

Ryanair: De Koning van Lage Prijzen en Strenge Bagageregels

Ryanair staat bekend om zijn spotgoedkope vluchten, waardoor het reizen naar verschillende bestemmingen binnen Europa en daarbuiten aantrekkelijk en betaalbaar is. Veel reizigers kiezen voor deze budgetluchtvaartmaatschappij vanwege de lage ticketprijzen, waardoor ze kunnen besparen op hun reisbudget. Echter, voordat je enthousiast een ticket boekt, is het belangrijk om te beseffen dat er enkele beperkende voorwaarden zijn verbonden aan deze lage prijzen, en dat er extra kosten kunnen opstapelen.

Een van de belangrijkste beperkingen bij het boeken van een vlucht met Ryanair is hun strikt bagagebeleid. Je mag namelijk alleen een kleine tas meenemen van maximaal 40 x 20 x 25 cm zonder extra kosten. Deze tas moet vaak onder de stoel voor je passen. Het komt erop neer dat je persoonlijke spullen in deze kleine ruimte moeten passen, wat voor veel reizigers een uitdaging kan zijn, zeker als ze gewend zijn aan het meenemen van grotere handbagage.

Wil je een trolley als handbagage meenemen? Dan moet je diep in de buidel tasten. Voor het meenemen van een handbagagekoffer die de afmetingen van maximaal 55 x 40 x 20 cm en een gewicht van 10 kg heeft, worden extra kosten in rekening gebracht. Deze kosten kunnen variëren tussen de €6 en €25 per enkele reis, afhankelijk van de route, het seizoen, en hoe vroeg je de extra bagage bijboekt. Hoe later je de extra bagage boekt, hoe hoger de kans op een duurdere prijs.

Voor reizigers die meer bagage willen meenemen en besluiten een koffer in te checken, zijn de kosten nog hoger. Een ingecheckte koffer kan je tussen de €20 en €50 kosten per enkele reis. De prijs verschilt voornamelijk op basis van het gewicht van de koffer – of deze 10 kg of 20 kg weegt – en de specifieke vlucht die je boekt. Het is opmerkelijk dat de prijzen kunnen fluctueren afhankelijk van de bestemming en tijd van het jaar. Het is daarom raadzaam om deze kosten mee te nemen in je afwegingen wanneer je een reis plant.

In conclusie, hoewel Ryanair een aantrekkelijke optie lijkt voor reizigers die willen besparen op vliegtickets, is het belangrijk om rekening te houden met de mogelijke extra kosten voor bagage. Deze bijkomende kosten kunnen de totale reiskosten aanzienlijk verhogen, vooral als je gewend bent om met meer bagage te reizen. Het loont de moeite om de voorwaarden en eventuele extra kosten grondig door te nemen voordat je definitief je vlucht boekt. Hiermee voorkom je ongewenste verrassingen en kun je optimaal van je reis genieten.

Ryanair handbagage regels - KofferSale

Wizz Air: Budgetvriendelijk, maar niet voor je Bagage

Wizz Air maakt het je niet gemakkelijk om een trolley mee aan boord te nemen zonder bijkomende kosten. Standaard is het toegestane handbagage-item een kleine tas van maximaal 40 x 30 x 20 cm. Als je ervoor kiest om een trolley met je mee te nemen, met afmetingen van maximaal 55 x 40 x 23 cm en een gewicht tot 10 kg, dien je hiervoor een extra bedrag te betalen. Deze toeslag varieert van €5 tot €40, afhankelijk van zowel de specifieke vlucht als het moment waarop je de boeking maakt.

Daarnaast biedt Wizz Air verschillende opties voor ingecheckte bagage. Voor bagage tot 20 kg betaal je een bedrag dat tussen de €9 en €60 ligt. Voor zwaardere bagage tot 32 kg kunnen de kosten ook schommelen tussen de €9 en €60. De exacte prijs hangt af van factoren zoals het totale gewicht van de bagage en de route die je vliegt.

Kortom, als je met Wizz Air reist, is het belangrijk om rekening te houden met de extra kosten voor zowel handbagage als ingecheckte bagage, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan bij het inchecken.

easyJet: Eenvoudig, maar niet voor je Handbagage

Bij easyJet gelden specifieke regels en tarieven voor het meenemen van bagage. Alleen een kleine tas met afmetingen van maximaal 45 x 36 x 20 cm is toegestaan als gratis handbagage, op voorwaarde dat deze tas onder de stoel voor je past. Als je een grotere handbagagekoffer wilt meenemen, met maximale afmetingen van 56 x 45 x 25 cm, dan dien je hiervoor te betalen.

De kosten voor deze grotere handbagage variëren tussen de €6 en €50, afhankelijk van wanneer je de bagage boekt en welke route je vliegt. Daarnaast heb je de optie om ingecheckte bagage mee te nemen.

Voor bagage met een gewicht tussen 15 kg en 23 kg betaal je tussen de €8 en €45, wat eveneens afhankelijk is van het moment van boeken en de specifieke route die je aflegt.

Het is belangrijk om deze regels en kosten in acht te nemen bij het plannen van je reis met easyJet om onverwachte uitgaven te voorkomen en ervoor te zorgen dat je bagage conform de richtlijnen wordt meegenomen.

Vueling: Voordelig Vliegen, Zwaar op Bagage

Vueling biedt je standaard alleen de mogelijkheid om een kleine tas van maximaal 40 x 20 x 30 cm mee te nemen in de cabine. Als je een extra trolley wilt toevoegen aan je reisbagage, moet je rekening houden met een formaatlimiet van maximaal 55 x 40 x 20 cm en een gewichtsbeperking van 10 kg. Voor deze extra trolley vraagt Vueling een toeslag die kan variëren tussen de €8 en €25, afhankelijk van verschillende factoren zoals de route en het moment van boeken.

Mocht je behoefte hebben aan meer bagagecapaciteit en een koffer willen inchecken, dan is dat ook mogelijk bij Vueling. De incheckkosten voor een koffer liggen tussen de €12 en €35 voor een gewicht tot 20 kg. Net als bij de trolley kunnen deze kosten variëren op basis van meerdere variabelen, zoals de bestemming en het tijdstip van inchecken.

Zo biedt Vueling verschillende opties om je reis zo comfortabel mogelijk te maken, afhankelijk van jouw specifieke bagagebehoeften en budget.

Transavia: Meer Ruimte, Meer Kosten

Transavia is de budget-vliegmaatschappij van KLM en staat bekend om haar scherpere regels in vergelijking met KLM zelf. Dit betekent dat er strengere eisen gelden voor bagage en andere voorwaarden bij het boeken van een vlucht. Toch zijn de handbagage regels bij Transavia minder streng dan die van Ryanair, wat voor veel reizigers als een voordeel wordt gezien.

Bij Transavia mag je standaard een kleine tas meenemen, zolang deze niet groter is dan 45 x 40 x 25 cm. Dit biedt voldoende ruimte voor essentiële items en zorgt ervoor dat je gemakkelijk door de veiligheidscontroles komt. Echter, als je behoefte hebt aan meer bagageruimte, biedt Transavia de mogelijkheid om een trolley mee te nemen. Deze trolley mag maximaal 55 x 35 x 25 cm groot zijn en niet meer dan 10 kg wegen. Voor het meenemen van deze trolley worden extra kosten in rekening gebracht, variërend van €9 tot €35, afhankelijk van de specifieke vlucht en de timing van de boeking.

Daarnaast biedt Transavia ook opties voor ingecheckte bagage. Voor koffers die tussen de 15 kg en 23 kg wegen, liggen de kosten voor het inchecken tussen de €10 en €40. Deze kosten kunnen variëren gebaseerd op het gewicht van de bagage en de specifieke vluchtroute die je kiest. Het is aan te raden om deze kosten vooraf te controleren en, indien mogelijk, voor vertrek te betalen om verrassingen op de luchthaven te voorkomen.

Samengevat biedt Transavia verschillende bagageopties die rekening houden met de behoeften en budgetten van haar passagiers. Met een beetje planning en aandacht voor de regels kun je een comfortabele reiservaring verwachten zonder onverwachte kosten.

Wat Betekent Dit voor Jou?

Het komt erop neer dat je bij de meeste budgetmaatschappijen moet betalen voor extra handbagage. Wil je geen onaangename verrassingen? Bekijk dan altijd goed de bagageregels en prijzen voordat je boekt. En onthoud: goedkoop kan soms duurkoop zijn als je niet oplet!

Of je nu een weekendje weg gaat of een langere reis plant, met deze kennis kun je beter voorbereid op pad. Dus pak je rugzakje en vlieg voordelig de wereld rond, zonder dat je je bankrekening plundert voor je bagage!

Fijne reis! ✈️