Koffer met rits of met een vaste sluiting?

Koffer met rits of met een vaste sluiting
Koffer met rits slot of met een vaste sluiting? Wij van koffersale.nl begrijpen dat het uitzoeken van een koffer een een hele grote opgaaf is want er is zoveel keus. Je kan kiezen voor een harde koffer of voor een zachte koffer, maar je kan ook kiezen voor een 2 wiel koffer of een 4 wiel spinner koffer. Daarnaast zijn er nog heel veel merken en kleuren. Het is dus best moeilijk om de juiste koffer te vinden. 

Koffer met rits slot of met een vaste sluiting?

Als je kiest voor een nylon koffer dan zit er waarschijnlijk een TSA cijferslot op waar je de rits pullers in kan klikken en zo je koffer op slot kan doen.Dit kan natuurlijk ook zonder TSA.

Tegenwoordig heb je ook een aantal harde koffers van lichtgewicht materiaal met rits slot. Maar over het algemeen zie je een vast slot alleen bij harde polypropyleen koffers. Hieronder de voor en nadelen van beide sloten.

Koffer met Ritssluiting.

Een koffer met ritssluiting is ideaal, het is makkelijk te openen en in te stellen. Vaak is het ook goedkoper dan een koffer met vast slot. Maar als de koffer makkelijk te openen is betekent dit helaas ook dat mensen met slechte bedoelingen ook de koffer zo open hebben, vaak gebeurt dit met een balpen. Maar er zijn natuurlijk ook extra stevige ritsen die niet zomaar te openen zijn, zoals te zien is in dit filmpje van Delsey:

Koffer met een vast slot.

Veel sterker dan een koffer met ritssluiting en meestal hebben de koffer 3 sloten. Twee zijsloten en een hoofdslot met cijfercode meestal met TSA. Daarnaast is de koffer niet zomaar te openen, ook niet door mensen met slechte bedoelingen.

Ben je de code kwijt van het slot dan kan je ook niet zomaar de koffer openen, bij een ritssluiting kan dit wel door de rits pullers door te knippen. Vaak zijn deze koffer ook duurder omdat de inkoopprijs ook stijgt voor de aanbieders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *