Wereldstekker: de stekker voor het stopcontact in het buitenland.

Wereldstekker kopen via Koffer Sale
Ga je binnenkort op vakantie? Dan ben je vast benieuwd welke stekker je nodig hebt in het buitenland. Het is namelijk niet zo vanzelfsprekend dat apparaten met een Nederlandse stekker ook kun worden opgeladen in een stopcontact in het buitenland.

Stekker in het buitenland

Niet ieder land in de wereld maakt gebruik van hetzelfde soort stopcontact. Daarom heb je vaak een andere stekker in het buitenland nodig, ook wel een wereldstekker of reisstekker genoemd. Als je internationaal gaat reizen dan is een wereldstekker kopen dus wel zo handig. 

Op de onderstaande kaart zie je welk type stekker je per land nodig hebt:

Zoals je ziet zijn er dus 13 verschillende soorten stopcontacten en stekkers wereldwijd. Dit zijn althans de meest gebruikte stekkers ter wereld (type A t/m type M). In landen zoals Brazilie, Thailand en Zuid-Afrika kun je nog een andere soort stekker tegen komen: de type N stekker of type O stekker. Echter passen de N- en O stekker ook op een stopcontact dat bedoeld is voor type C stekkers.

In Nederland en Belgie zijn we gewend om een zogeheten type C stekker te gebruiken, bedoeld voor stopcontacten met 220 tot 240 volt. De meest bekende variant hiervan is de zogeheten europlug stekker. Deze stekker kun je echter meestal niet op vakantie buiten Europa gebruiken, en soms zelfs ook niet binnen Europa.

Reisstekker of wereldstekker nodig?

Als je regelmatig op vakantie gaat is een reisstekker kopen sowieso verstandig. Je weet immers noot waar je terecht komt en welk type stopcontact men in dit land heeft. Het voordeel van een wereldstekker is dat deze reisstekker geschikt is voor bijna ieder stopcontact ter wereld. Vaak is dit omdat de stekker meerdere plugs bevat, zodat er altijd wel een plug op het stopcontact past. Dit zijn de beste wereldstekkers volgens KofferSale:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *